Senaste nyheterna

31 jan 2018

Vi har nu börjat fiberplanera delar av Föglö! Följande områden är nu fiberplanerade och har således en anslutningsavgift på 295 €.

  • Flisö
  • Kallsö
  • Granboda

För att se exakt vilka områden som är planerade, se här.

Fler områden kommer att följa vartefter vi bygger ut fibernätet. Om du undrar när ditt område kommer att bli planerat, kontakta oss på telefonnummer 27 433, alternativt via e-post fiber@mtel.ax.

Om du önskar beställa fiber i dessa områden, fyll i en beställning på www.mtel.ax/fiber, alternativt kontakta oss så hjälper vi till att fylla i beställningen.

Vi har också installerat VDSL till lägenhetshusen på Erikasgränd och i Sanda. Om du önskar ansluta dig i någon av dessa lägenheter, vänligen kontakta oss på 27 433, alternativt via e-post fiber@mtel.ax.

 

22 jan 2018

Just nu har vi driftstörning för kunder som använder sig av röstbrevlåda, röstbesked eller knappvalsfunktioner på Access 2 växelsystem. Felsökning pågår just nu och vi ber om ursäkt för eventuella störningar i telefontrafiken.

Uppdatering: Tjänsten skall fungera igen, mindre driftstörningar kan förekomma under dagen! 

21 nov 2017

Ikväll kommer vi göra en justering för samtliga basstationer för ökad funktionalitet efter växeluppdateringen som gjordes den 8 November. I samband med justeringen kommer samtliga basstationer startas om och telefonerna kommer tillfälligt tappa sin uppkoppling mot basstationen. Efter att omstarten så kommer telefonerna koppla upp sig automatiskt igen.

Vi kommer påbörja servicearbetet efter 20:00 ikväll.

Justeringen kommer ta en timme att slutföra och vi siktar på att ha trafiken rullande igen samma kväll. Berörda kunder har fått ett mailutskick om servicearbete på basstationer.

Uppdaterad info: Servicearbetet är nu slutfört och telefonitrafiken är återställd (21:00)

17 nov 2017

En ny uppdatering har släppts för våra Mitel IPBS2 IP-Dect basstationer, detta gäller för våra kunder som är anslutna till Access 2. Uppdateringen kommer bland annat öka stabiliteten för basstationerna och innehåller andra buggfixar. Uppdateringen kommer att pågå i ett par timmar med start onsdagen den 22 November 2017, klockan 20:00.

Under själva uppdateringen kommer telefonerna att tappa sin uppkoppling mot basstationerna, men efter uppdateringen skall dessa koppla upp sig automatiskt igen. Trafiken skall fungera normalt igen följande arbetsdag. Telefoner som påverkas av detta är modellerna Aastra/Mitel DT390, DT690 och 5613, 5614. Vi skickar ett mailutskick till alla berörda kunder som har IP-Dect system hos sig. 

Uppdaterad info: Uppgraderingen av basstationerna genomfördes utan problem, telefonitrafiken skall löpa på som vanligt igen (21:00 - 22 November)

9 nov 2017

Just nu verkar vissa ha bekymmer med att logga in med sina IP-telefoner av modellen Aastra / Mitel 7434 eller 7433, detta i samband med växeluppdateringen. Vi felsöker problemet som bäst och har förhoppningsvis en lösning inom kort!

Uppdaterad info:
Problemet har blivit åtgärdat genom att starta om switchen som IP-telefonerna är kopplade till. Detta måste alltså göras på plats i erat företag, om ni har kunskap om erat datornätverk - lokalisera eran Cisco / Planet switch som tillhandahåller nätverket för IP-telefonerna och starta om switchen. Om ni inte har större kännedom om erat nätverk, vänligen tag kontakt med eran IT-ansvariga person eller oss på växel- och larmavdelningen  018-27450

9 nov 2017

Nu är Access 3 växeln uppdaterad och trafiken skall vara återställd igen. Om ni upplever problem med telefonin kontakta oss på växel- och larmavdelningen: 018-27450

CMG OfficeWeb har fått en ny adress för att ändra lista och kodningar för sin telefoni:
Länk till nya CMG Office webb för Access 3 kunder, klicka här!

Ni som använder er av CMG Quick för Access 3, behöver avinstallera det från era datorer och installera in den nya versionen av CMG Quick, samt ändra IP-Adressen vid installation av programmet. Ni som är eventuellt berörda av detta har fått ett nytt mailutskick med IP-adressen som behövs för att fullfölja installationen av CMG Quick. Installationsfilerna kan du ladda ned här: CMG Quick 7.5.4 SP4 Installation

En installationsguide för programmet hittar ni här som PDF: CMG Quick installationsguide (Ny guide, inkluderar justering av hosts-filen)

 

8 nov 2017

Idag kommer vi uppdatera en av våra hostingväxlar, såkallad Access 3. Stundvis kan det vara svårt att ringa eller ta emot samtal om ni är anslutna till detta växelsystem. Mobiltelefoner kommer bli frigjorda från växelsystemet och fungera som vanliga mobiltelefoner under uppdateringen. Vi har skickat ut informationsmail till samtliga berörda företagskunder inför denna växeluppdatering.

Uppdateringen av växeln kommer att påbörjas klockan 17:00 och arbetet tar några timmar. Vi håller er uppdaterade här på hemsidan och meddelar när växeluppdateringen är slutförd!

27 okt 2017

Idag kan det förekomma störningar i telefonitrafiken till vissa privatkunder och företag. Det är en kabel som blivit skadad och denna repareras just nu, berörda kunder finns på Strandgatan, Servicegatan och Ålandsvägen. 

Uppdaterad info: Kabeln är nu åtgärdad och trafiken skall löpa på igen som vanligt. Om inte din telefon fungerar och du befinner dig inom dom berörda områden, vänligen ta kontakt med Christian Aakula - tel: 01827459

20 okt 2017

Mitel har släppt en ny serie telefoner (IP, SIP och DECT) som vi nu har introducerat till vårat sortiment. Dessa riktas mest mot våra företagskunder som använder sig av Access växeltjänst eller har en egen växellösning från Mitel (tid. Aastra). 
För att läsa mera om dom nya telefonmodellerna, klicka här!