Du är här

Access

Access - en heltäckande företagslösning

Access är en molntjänst från Mariehamns Telefon. Konceptet går ut på att kunden endast skall betala en månadsavgift per anslutning. Detta gör att kunden enkelt kan beräkna sina fasta månadskostnader samt utöka/minska sin telefonlösning utan investeringskostnader i dyr hårdvara. Mariehamns telefon sköter all service av tjänsten samt håller den uppdaterad så att kunden kan fokusera på sin verksamhet.

Det finns olika typer av anslutningar för kundens alla behov. Dessa anslutningar kan kombineras fritt så att alla medarbetare kan få den anslutningen som bäst passar för hen. Oberoende av vilken anslutning du väljer så kan den kompletteras med Access-Plus som är en tilläggstjänst, där det går att skapa hänvisningar enkelt på webben med sin dator, mobil eller surfplatta.

Access-Plus  1,90€

Sökningen och samarbetet blir enklare mellan de anställda, via den webb-baserade katalogtjänsten Access-Plus. Tjänsten innehåller namn, internt/externt nummer, e-post, sökord m.m.

Ni ansluter till Access Plus via en webbläsare i mobilen, surfplattan eller datorn. Access Plus anpassar sig till din enhet och visar information i realtid*. Ingen installation behövs för att använda tjänsten, allt som krävs är en webbläsare och tillgång till internet.

Det går även att skapa återkommande aktiviteter enkelt via tjänsten. Allt detta synkroniseras då med Access molntjänst och kan då generera ett röstbesked, som meddelar er status för personer som söker er per telefon*

Fälten för Internt/Externt telefonnummer är klickbart i Access Plus, besöker du tjänsten med en mobiltelefon så kan du enkelt ringa personen genom att klicka på telefonnumret. E-postadressen är även klickbar, som då öppnar exempelvis e-postprogrammet i din dator.

Har ni en telefonist inom erat företag eller organisation, så är Access Plus ett kraftfullt verktyg för att snabbt kunna se information. Telefonisten söker då på önskat namn, sökord eller telefonnummer m.m. och får då upp all nödvändig information om personen som kunden söker. Är personen upptagen i samtal med sin telefon, så visas även detta i Access Plus*

Access Plus ger er möjligheten till ett närmare samarbete inom företaget eller organisationen genom att ge användarna snabb tillgång till nödvändig information. Eftersom tjänsten är tillgänglig överallt, så möjliggör det samarbete som sträcker sig över dom fysiska gränserna.

* För full funktionalitet, såsom snabbkodningar i Quick, röstbesked m.m. krävs Access molntjänst.

Access-Klassisk  8,20€

Om ert företag saknar ett utbyggt datanätverk så ger Access-klassisk* möjligheten att använda befintlig infrastruktur för er molnlösning. Access-klassisk ger möjlighet att använda analoga och digitala telefoner.

* Begränsad funktionalitet.

Access-IP  6,50€

Om ert företag har ett utbyggt datanätverk, så kan IP-telefoni vara ett bra alternativ som ger flexibiliteten att enkelt kunna logga in och ut med ditt nummer på vilken IP-telefon som helst inom företaget. Tillsammans med Mitels nya IP-telefoner och Access-IP så ger det den totala upplevelsen av Access molntjänst.

Tjänsten förutsätter Ålcoms företagsbredband.

Access-Dect  6,50€

Om ni har personal som rör sig fritt över stora ytor så kan Access-dect vara lösningen för er. Man placerar strategiskt ut basstationer som täcker önskat område. Detta ger er friheten att vara nåbara oavsett var på arbetsplatsen ni befinner er. De trådlösa telefonerna kan utrustas med headset.

Tjänsten förutsätter Ålcoms företagsbredband.

Access-Mobil  7,90€

Vill du vara helt rörlig, men ändå ha tillgång till alla fördelar som en molntjänst ger?

Genom Access-mobil så blir mobiltelefonen en kontorstelefon med hela Åland som arbetsplats. Det går att medflytta, vidarekoppla och koda telefonen var än den befinner sig. Tjänsten fungerar med alla typer av mobiltelefoner.

Tjänsten förutsätter Ålcom som mobiloperatör.

Access-Telefonist  41€

Är ert företag i behov av telefonist? Telefonistprogramvaran som erbjuds genom Access molntjänst ger full överblick över de anställdas telefonstatus. Man kan se om en telefon är kodad, i samtal eller tillgänglig. Allt detta sker via plattformen InAttend som installeras på en arbetsstation som telefonisten använder.

Med InAttend kan telefonisten besvara och förmedla samtal till de anställda inom företaget, vilket ger personlig service för era kunder.

InAttend ger telefonisten tillgång till flera avancerade funktioner, såsom sökord, meddelanden, personlig info, röstmeddelande m.m.

Tjänsten förutsätter Ålcoms företagsbredband.

 

Rekommenderade telefoner för access molntjänst

 

Våra öppettider

Kontoret har öppet

Mån-Fre 08.00-16.00

Lör-Sön Stängt

Kontakt

Växel

+358-(0)18-27 044

Fiber

 +358-(0)18-27 433

Felanmälan

 +358-(0)18-10 019

Besök oss

Ålandsvägen 52
AX-22 111 Mariehamn